Wat is de kantonrechtersformule

Als u uw baan ooit ooit verloren bent of het risico heeft gelopen deze kwijt te raken, dan weet u vast wel wat de kantonrechtersformule is. Als u dit niet weet, dan is het handig om u hier toch in te verdiepen. Wij leggen graag aan u uit wat de kantonrechtersformule precies inhoudt en hoe deze berekent dient te worden. De kantonrechtersformule is een basis waarop, bij ontbinding van de arbeidsovereenkomst met uw werkgever, bepaald wordt of u een ontslagvergoeding krijgt. Als u deze inderdaad krijgt, dan wordt met de kantonrechtersformule tevens bepaald wat de hoogte van deze vergoeding is. De uitslag van de kantonrechtersformule is een aanbeveling, een werkgever hoeft zich hier dus niet aan te houden.De vergoeding wordt gegeven om de werknemer een compensatie aan te bieden aangezien hij/zij inkomen is verloren door het verlies van zijn/haar baan.

Er zijn drie belangrijke componenten bij de uitkomst van de kantonrechtersformule. Deze drie componenten zijn: aantal gewogen dienstjaren, beloning per maand en de correctiefactor. Deze drie componenten geven de uitkomst van de kantonrechtersformule. Als u het aantal gewogen dienstjaren vermenigvuldigt met de beloning per maand en de correctiefactor krijgt u de uitslag te zien. Er zijn veel websites die u bij deze berekening kunnen helpen, bijvoorbeeld http://www.kantonrechtersformule.net/berekenen/.

In het kort

De kantonrechtersformule is een formule waarmee berekend wordt of een werknemers die zijn baan verliest recht heeft op een vergoeding. Als deze werknemers inderdaad recht heeft op een vergoeding, dan bepaalt de kantonrechtersformule hoe hoog dit bedrag is. De kantonrechtersformule hoeft niet opgevolgd te worden: het is een aanbeveling voor werknemer en werkgever