Tijd investeren in elkaar

Het is zo verleidelijk je over te geven aan de waan van de dag. Werken, gezin, sporten, huishouden, vrienden, hobby’s. Tijd investeren in elkaar is belangrijk voor je relatie, maar voelt soms ook als een drempel. Hoe komt dat en hoe maak je er toch een succes van?

Waarom investeren we geen tijd in elkaar?

  • “Ik had nog maar één avond vrij om te sporten, dus toen ben ik dat gaan doen.”
  • “Als de kinderen eenmaal op bed liggen, heb ik het echt helemaal gehad.”
  • “Ik kies meestal de weg van de minste weerstand, dus ik neem niet echt initiatief.”
  • “We zijn wel avonden samen, maar dan kijken we toch vaak een serie.”
  • “Ik zou niet weten waar we over moeten praten.”
  • “Ik leef bij de dag. Een avond plannen voelt voor mij beklemmend.”
  • “Ik heb zoveel verplichtingen, dat er geen tijd meer overblijft voor ons.”

Je zou erover kunnen praten alsof het je overkomt en je helemaal geen keuze hebt. Het lijken wel smoesjes! Waarom hebben we die nodig? Waarom gaan we die tijd samen uit de weg? Waarom vinden we het lastig om een goed gesprek met onze partner te hebben?

Onbewust gaan we nabijheid uit de weg. Zeker als we een druk leven hebben. Het is makkelijker om maar door te stomen, dan om echt de tijd voor elkaar te nemen. En eenmaal op dreef, kom je moeilijk tot stilstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dating advies

Trouwpak en trouwjurk: De ideale combinatie

Een trouwdag is een herinnering die voor altijd gekoesterd zal worden. Het is de dag waarop twee mensen hun liefde voor elkaar vieren en hun toekomst samen beginnen. Voor veel stellen is het vinden van de ideale combinatie van trouwpak en trouwjurk van groot belang, omdat ze willen dat hun outfits perfect op elkaar zijn […]

Read More
Dating advies

De zin en onzin van relatietherapie

Als je je vrienden vertelt dat je naar relatietherapie gaat, verwachten ze dat je relatie op knappen staat. Nogal overdreven want ook voor een gezond stel valt er veel te halen valt bij relatietherapie. Dus wat kun je verwachten van relatietherapie? En wat juist niet? De zin en onzin van relatietherapie met leuke voorbeelden uit […]

Read More
Dating advies

Vriendschap als geheim wapen voor een sterke relatie

Vriendschap is een belangrijk aspect van je relatie. Het beïnvloedt namelijk hoe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie conflicten oplossen. Investeren in vriendschap is dus investeren in je relatie! Wat kenmerkt een goede vriendschap? Zijn jullie het altijd eens? Hebben jullie veel gemeenschappelijk? Welnee. Neem maar eens een goede vriend(in) in gedachten. Of een broer of […]

Read More