Eenzaam in je relatie

Mooi huis, leuke vrienden, allebei een goede baan en misschien een fijn gezin. Zo voor het oog zou je zeggen: dat stel heeft het goed voor elkaar. Toch kun je je eenzaam voelen in je relatie. De verbinding, het (h)echte contact met je partner mist.

Veel mensen zijn zich niet bewust van eenzaamheid. Misschien omdat ze denken dat het erbij hoort. Als kind losten ze ook alles alleen op. Of ze hebben niet ervaren hoe het is om begrepen en gesteund te worden. Misschien zijn ze niet eens veilig gehecht. Maar voor het oog van de wereld – en soms ook voor henzelf – hebben ze het goed voor elkaar.

En dan, na jaren een relatie te hebben gehad, zoeken ze relatietherapie. Of omdat er één is vreemd gegaan, of omdat ze denken dat ze bij nader inzien toch te verschillend zijn, of omdat ze niks meer voor elkaar voelen. Denken ze.

We voelen ons allemaal wel eens eenzaam. Zo’n verloren gevoel dat je liever wegdrukt. Dus misschien ben jij ook wel iemand die graag vermijd, hard werkt en negeert dat er iets mist in je relatie. Of misschien herken je je direct in mijn beschrijving en denk je: ja, ik ben ook eenzaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dating advies

De zin en onzin van relatietherapie

Als je je vrienden vertelt dat je naar relatietherapie gaat, verwachten ze dat je relatie op knappen staat. Nogal overdreven want ook voor een gezond stel valt er veel te halen valt bij relatietherapie. Dus wat kun je verwachten van relatietherapie? En wat juist niet? De zin en onzin van relatietherapie met leuke voorbeelden uit […]

Read More
Dating advies

Tijd investeren in elkaar

Het is zo verleidelijk je over te geven aan de waan van de dag. Werken, gezin, sporten, huishouden, vrienden, hobby’s. Tijd investeren in elkaar is belangrijk voor je relatie, maar voelt soms ook als een drempel. Hoe komt dat en hoe maak je er toch een succes van? Waarom investeren we geen tijd in elkaar? […]

Read More
Dating advies

Vriendschap als geheim wapen voor een sterke relatie

Vriendschap is een belangrijk aspect van je relatie. Het beïnvloedt namelijk hoe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie conflicten oplossen. Investeren in vriendschap is dus investeren in je relatie! Wat kenmerkt een goede vriendschap? Zijn jullie het altijd eens? Hebben jullie veel gemeenschappelijk? Welnee. Neem maar eens een goede vriend(in) in gedachten. Of een broer of […]

Read More